VLOERONDERHOUD VOOR BEDRIJVEN

Een vloer onderhouden vergt veel kennis. Natuursteen, hout, linoleum en tapijt hebben allemaal een eigen behandeling nodig. Asce facilitair beschikt over de know-how, ongeacht de soort vloer.
Neem contact op

VLOERONDERHOUD 

Voor ieder soort vloer is er een ander soort behandeling nodig. Wij leveren vakmensen die weten wat er nodig is om uw vloer in topconditie te krijgen en te houden. De werktijden van onze vakmensen worden in overleg met u bepaald. Er wordt een moment gekozen waarop het voor u het beste uitkomt. Naast onze vakmensen beschikken wij over de juiste machines en middelen om iedere soort vloer te behandelen. Nadat wij uw vloer hebben behandeld krijgt u van ons altijd een onderhoudsadvies. Hierop inspelend kunnen wij periodieke vloeronderhoud bieden.


Een goed onderhouden natuurstenen vloer

Er zijn verschillende soorten natuurstenen vloeren die elk hun eigen onderhoudsmiddelen nodig hebben. Bij ondeskundig onderhoud kan een natuurstenenvloer er streperig en vlekkerig uitzien. Sommige vloeren kunnen gevaarlijk glad worden als ze verkeerd worden opgeboend. Een ander teken dat de vloer onjuist is onderhouden is dat er makkelijk voetsporen op zichtbaar blijven. Natuursteen op een terras kan aangetast worden door bijvoorbeeld rottende bladeren die erop blijven liggen. Water kan binnendringen via voegen, plinten en muren en uw natuurstenen vloer beschadigen. Het aanbrengen van een beschermlaag of impregneermiddel dient op het juiste moment gebeuren, anders kunnen ze er juist voor zorgen dat er nog meer lelijke vlekken in het natuursteen ontstaan. Wij kunnen ervoor zorgen dat vocht uit de vloer kan verdampen, terwijl vuil en vloeistoffen van bovenaf geen kans krijgen in de vloer te dringen.

Een goed onderhouden houten vloer

Doordat Nederland een wisselende luchtvochtigheid en temperatuur heeft is het extra belangrijk om houten vloeren goed te onderhouden. In een houten vloer kunnen er naden en scheurtjes ontstaan of de vloer kan bol of krom komen te staan. Zand en vuil veroorzaken krassen in de afwerklaag. Elk soort houten vloer dient een eigen behandeling om te voorkomen dat er vochtigheid en vuil in gaat trekken.
Een veel voorkomende fout bij het schoonmaken van houten of laminaten vloeren is dat er gebruik wordt gemaakt van de verkeerde soort reiniger. Of er wordt te veel reiniger gebruikt. Dit heeft een averechts effect en laat de vloer er minder mooi uitzien. Wij reinigen elk soort houten vloer met de juiste vochtigheid om uitzetten of zwellen te voorkomen. En zorgen ervoor dat de vloer na het onderhoud zo snel mogelijk weer droog is.

Een goed onderhouden linoleum vloer.

Ondanks het robuuste imago van linoleum zijn ook deze vloeren onderhevig aan slijtage en vervuiling. Het kan er dof uit gaan zien en er kunnen krasjes op gaan zitten. Ook is het onderhouden ervan niet altijd even makkelijk. De verkeerde schoonmaakmiddelen zullen de vloer beschadigen en zorgen dat deze gaat barsten en zijn glans verliest. Het kan ook voorkomen dat de vloer vettig blijft. Een verkeerd gebruik van beschermingsproducten geeft linoleum een grauwgele uitstraling. Er kan ook schade ontstaan door overmatig watergebruik en het verkeerde gebruik van zogeheten ‘diep strippers’.
Als u te lang wacht met een degelijke onderhoudsbeurt kan de basis laag aangetast raken. Dit maakt toekomstige onderhoud veel duurder. Er kan een zodanige verkleuring ontstaan, dat vlekken alleen nog maar met behulp van speciale machines te verwijderen zijn. Wij kunnen dit voorkomen door een paar keer per jaar behandelbeurt te leveren. Wij geven dan extra aandacht aan de behandeling en correctie van looppaden en entrees. En voeren onze werkzaamheden uit zonder dat u er hinder aan ondervind.
Mocht het toch zover komen dan kunnen we oude waslagen verwijderen met speciale machines. Hierbij gaan we zeer nauwkeurig te werk om het linoleum niet te beschadigen. Hierna kunnen plaatselijk krassen en kale plekken op het linoleum worden bijgewerkt. Met behulp van een machine polijsten we uw vloer om verkleuring en permanente vervuiling te voorkomen. Na deze onderhoudsbeurt kunnen wij u adviseren over de reguliere schoonmaak.


Een goed onderhouden tapijt vloer.

Een mooi tapijt ziet er goed uit en voelt lekker aan je voeten. Maar zonder de juiste zorg kan het snel versleten raken. Een tapijt krijgt veel te verduren door bijvoorbeeld vuile schoenen en gemorste koffie. Vlekken ontstaan snel en stof verzamelt zich continu tussen de haren van het kleed. Op plaatsen waar er veel gelopen wordt ontstaan slijtageplekken doordat ruwe deeltjes middels wrijving de tapijtvezels beschadigen. Ook huisdieren kunnen tapijt hardnekkig vervuilen. Nare geurtjes kunnen moeilijk zijn om te verwijderen. Je kunt daarnaast te maken krijgen met geplet tapijt, en het pillen of pluizen ervan. Het tapijt kan gaan verkleuren of zich statisch opladen. Onvoldoende onderhoud kan ook uw gezondheid aantasten doordat tapijten stoffen aantrekken die allergische ziektes veroorzaken.
Het reinigen en onderhouden van tapijt is echter zo eenvoudig nog niet. Bij onderhoud van hun tapijt is stofzuigen niet genoeg, daarmee krijgt u geen vlekken weg. Bovendien haalt een normale stofzuiger maar een deel van het stof weg. Tapijten houden meer stof vast dan met het blote oog te zien is. Door op een verkeerde manier te reinigen kunnen vlekken gefixeerd raken, waardoor ze extra moeilijk te verwijderen zijn. Een agressief reinigingsmiddel kan verkleuring of andere beschadigingen achterlaten. Bepaalde soorten tapijt mogen niet te nat worden. En voor een synthetisch tapijt is er weer speciaal schoonmaakmiddel nodig. Andere problemen als verbranding of verkleuring vereisen een speciale aanpak.
Het beste is om uw tapijt elk jaar te laten reinigen. Door twee tot drie keer per week te stofzuigen met een speciale stofzuiger kunnen wij de hardnekkigste stofdeeltjes verwijderen. Wij zorgen voor een efficiënte en diepgrondig reiniging om ook de meest hardnekkige vlekken uit uw tapijt te krijgen. We houden uw tapijt in topvorm en kunnen ook een statische oplading tegen te gaan. Goed verzorgd tapijt draagt bij aan de uitstraling van uw object.

Bel ons